Zie foto´s (deel II) - Reisverslag uit Panama-stad, Panama van Bart-Jan en Marije - WaarBenJij.nu Zie foto´s (deel II) - Reisverslag uit Panama-stad, Panama van Bart-Jan en Marije - WaarBenJij.nu

Zie foto´s (deel II)

Blijf op de hoogte en volg Bart-Jan en Marije

22 Juli 2007 | Panama, Panama-stad

Was makkelijk geweest, maar nee, deze keer willen we nog wat extra schrijven over onze avonturen in Panama.

We zouden ¨vakantie¨ vieren op de eilanden van Bocas del Toro, maar die plannen vielen in de regenplassen.
Eerder dan gepland zijn we naar de bergen van Boquete gegaan om daar te raften. Misschien wel de beste dagtrip; de beste guide, de leukste boot, kolkende rapids en iedereen viel tenminste 1 keer in het witte water, uitgezonderd de enige vrouw aan boord.
Daarna zijn we met de bus naar het afgelegen Playa Santa Catalina gegaan. Het strand was niet geweldig, maar het eiland Isla de Coiba (Galapagos van Central America) maakte het absoluut de moeite waard: o.a. dolfijnen, manta ray, krokodil, haaien en walvissen. In Santa Catalina kon je verder alleen maar surfen op golven waar BJ zelfs bang van werd. Dus snel door naar Panama City om daar te brainstormen over de laatste 2 weken. Op het laatste moment is de keuze gevallen op de eilanden van de Comarca Kuna Yala, San Blas.
Met het vliegtuigje naar dit autonome gebied aan de Caribbische kust. 396 picture perfect postcards eilandjes waarvan slechts een paar bewoond door de Kuna indianen die leven van vis en de verkoop en ruil van kokosnoten.
Wat vonden we daar: witte stranden, palmbomen, hangmatten, blauw water, zon... We zouden drie dagen gaan, maar na dag 1 op eilandje Kuanidup (9 hutjes die niet altijd even waterproof bleken te zijn tijdens nachtelijke tropische stormen) hebben we in vloeiend spaans ons ticket kunnen omzetten, zodat we 2 dagen extra in dit paradijsje konden blijven.

We zijn nu weer in Panama City om even bij te komen van alle pracht en praal. Morgen vertrekken we naar de laatste bestemming, Isla Taboga, vlak voor de kust van de stad. Op woensdag komen we weer terug in Panama City en dan gaan we donderdagavond weer terug naar huis...

Groeten!

• 23 Juli 2007 - 17:54

Kimberley:

mooie foto's en dat eiland wow wat mooi
    ik ben helemaal jaloers.en enge beesten bart jan.die zou ik niet durfen vasthouden.jullie zijn zeker wel bruin he?? xxx kimberley

• 24 Juli 2007 - 10:30

Arthur:

hoe laat moet ik op schiphol staan vrijdag?

• 25 Juli 2007 - 08:52

Martin:

Agenda: maandag 30 juli 2007
    09.00 - 17.00 uur
    (BJS+MBO) -In- Welkom en bijpraten!!!

• 25 Juli 2007 - 13:23

Servaas & Annemiek:

hoi hoi

geniet nog maar even van jullie laatste daagjes en dan zien we elkaar vast snel!

liefs ons