Granada
Blijf op de hoogte en volg Bart-Jan en Marije
05 Juni 2007 | Nicaragua, Granada
De afgelopen dagen in verschillende plaatsen geweest. Na Jinotega hebben we een poosje in Leon doorgebracht. Helaas niet erg veel van de stad gezien, want beide ziek geweest(B-J een beetje meer dan M.). Het was waarschijnlijk de spaghetti....Toen we beide ons eten weer binnen konden houden hebben we de vulkaan Cerra Negro beklommen. Hij rookte nog! Naar beneden was erg gaaf, erg steil en op je hurken of al surfend,glijden maar.
Daarna 1 nachtje in Masaya geslapen, ook daar een vulkaan beklommen. Nou ja beklommen....met een taxi bijna naar de top en ja het laatste stukje zelf geklommen. Deze vulkaan was nog actiever, hij rookte behoorlijk!En we hoorden ook gerommel dus met een beetje fantasie.....We kregen bij aankomst ook een briefje met wat te doen bij een uitbarsting (onder een auto gaan liggen).De volgende dag in Masaya naar de grootste handicraftmarket van Nica. geweest.Wat souveniers gekocht en een handgemaakte hangmat. Daarna naar het postkantoor en m gelijk maar opgestuurd naar Nederland.
En nu dus in Granada. Mooie stad met erg mooie, gekleurde gebouwen.Vanavond waarschijnlijk naar een baseballwedstrijd, de grootste sport in Nicaragua.Morgen gaan we naar Isla de Ometepe, een vulkanisch eiland en terug in de tijd...Daar wandelen, fietsen rond de vulkaan en relaxen aan het strand van een enorm zoetwater meer.
groetjes
ps: groep 5 wat leuk om al jullie berichtjes te lezen!!
06 Juni 2007 - 10:33
Brian Uit Groep5!!!!:
al weer nieuwe fotos nou mooie fotos
succes in granada janwouters46@home.nl
06 Juni 2007 - 18:02
Aukelien En Hanny:
Het blijft leuk om jullie website te bekijken. Aukelien is vandaag moe teruggekomen van haar schoolreis(goed weer en lange dagen). Anne-Jan is na zijn examen vertrokken voor een weekje Kreta en die kunnen we ook volgen via zijn site. Marije alsnog gefeliciteerd met jou 30-ste!!!
Jan vroeg zich af of de hangmat binnenkort ook bij jullie wordt bezorgd; hij wil hem met dit mooie weer wel uitproberen!
Veel plezier in het verre Midden-Amerika.
Groetjes!!! -
06 Juni 2007 - 20:46
Kim & Michiel:
Het zijn weer mooie foto's. Rokende vulkanen en bij een uitbarsting onder de auto liggen hahah. Gelukkig zijn jullie weer wat beter. veel plezier daar en laat het italiaanse eten nou maar staan, dat moet je gewoon in italie eten! -
08 Juni 2007 - 13:32
Lisanne:
Hoi juf marye en bartjan . hoe gaat het met jullie met mij wel goed hebben jullie het leuk met zen tweeen ik hoop het wel.
ik mis je als juf want je bent zo lief .
met juf aaltje is het ook super leuk.
groetjes en met een dikke kus lisanne
09 Juni 2007 - 13:00
Fiona:
He wereldreizigers!!!
Blij te lezen dat alles goed gaat. Hier gaat het ook prima. Lekker warm en lekker druk met rapporten e.d. voor de vakantie. Geniet er lekker van!!
Groetjes Fiona (+3) -
10 Juni 2007 - 10:01
Lenneke Menger-Vergu:
Hey luitjes,
goed om weer wat te horen van jullie !
Mooie foto's en wat indrukwekkend... die vulcanen, gaaf man.
Hier in Oldeberkoop alles goed, hou jullie uiteraard op de hoogte !
en ziek worden...............uitgerekend van spagetti hahahahahahahaha,
groetjes Lenneke -
10 Juni 2007 - 10:45
Thomas Woudstra:
dag marije en bartjan. wat blij om juli weer te zien . ik ben gister naar het toernooi geweest ik heb een vaantje gekregen.ik hat de 2de prijs. als het vaderdag is dan gaan we lopen 5 kielomeeter.wij haden een ijsje gegeeten.2 gewonen en 1 gelijk. ik heb 3 doelpunten gemaakt.groetjes van...greetje,jacob,eelke en natuurluk...thomas! -
10 Juni 2007 - 12:03
Mathilde:
Hallo Marije en Bart Jan
Leuk om al die verhalen te lezen. Hier gaat alles zijn gang. Moet helaas volgende week weer beginnen met werken, mijn verlof zit er al weer op. Vandaag Deetos op bezoek en dan volgende week op naar Rotterdam op weg naar de Triple. Dit zal wederom worden tegen PKC. Helaas heeft gisteren het 2e de beslissingswedstrijd dmv. golden goal verloren van Dalto 3, dus dat is behoorlijk k..
Nou geniet daar lekker verder en we blijven jullie volgen. O, ja Marije nog gefeliciteerd met je 30e welkom bij de dertigers en ook nog gefeliciteerd met alweer een nichtje,leuk dat ze naar jouw vernoemd is.
Lieve groet,
Mathilde -
10 Juni 2007 - 16:52
Martine:
Hee Marije en Bartjan,
Wat een mooie reis zijn jullie aan het maken. Had nog niet eerder gekeken, maar Nienke vertelde over de website en toen dacht ik, even kijken.... Ben gelijk helemaal jaloers, wat een geweldige verhalen. Veel succes nog en geniet ervan!!
x Martine
ps. Dos heeft gewonnen van Deetos :-) -
10 Juni 2007 - 19:53
Geertje:
hai Marije en Bartjan
een hele tijd niet gekeken (computer gecrasht) maar wat een belevenissen, geweldig!!! wij zijn vandaag terug gekomen van een weekendje maastricht, is ook leuk hoor :-) verder poppeslok gehad bij jitske en tygo. een heel mooi kereltje en gaat heel goed. Heel veel plezier nog! enne we hebben een nieuwe woning gekocht. is pas volgend jaar klaar hoor!
Groetjes Geertje -
11 Juni 2007 - 09:18
Gert:
Finale gehaald, tegenstander is wederom PKC -
11 Juni 2007 - 16:46
Willem & Trienke:
He hoi, Even een berichtje uit Deventer. Klinkt allemaal spannend en indrukwekkend, zo te lezen vervelen jullie je nog niet!!? Hier is het aftellen tot aan de vakantie al weer begonnen; nog 3,5 week. Ondertussen nog allerlei leuke dingen. Afgelopen zondag EK wedstrijd bezocht en eind juni naar Concert at Sea. Geniet daar nog maar van jullie avonturen. Liefs vanuit hier... -
12 Juni 2007 - 21:53
Martin En Gerda Bos:
Hallo Marije en Bart-Jan
Het blijft prachtig om jullie via jullie berichten en foto's te volgen. Je moet zo wel heel veel indrukken opdoen. Jullie hebben nog een mooie tijd te gaan en nog veel te zien en te doen.
Het zou voor Gerda hartstikke mooi zijn als alles wat we op de foto's zien, wat dichter bij huis te bezichtigen zou zijn en ze niet in een vliegtuig hoeft te zitten. Dus wij proberen iets vergelijkbaars te vinden in hoogstens een etmaal rijden in de auto. Maar of we dan vulkanen zien? En ziek worden van het eten?
Wij wachten met belangstelling op jullie volgende reisverhaal met foto's.
Nog heel veel mooie momenten gewenst voor de komende tijd en pas op met dat vreemde eten, want er moet natuurlijk wel iets van Bart-Jan overgebleven zijn als hij terugkomt in Zwolle.
Hartelijke groeten van Gerda en Martin.
30 Juni 2007 - 09:52
Kimberley:
heej juf marije
hoe gaat het nu? met mij gaat het goed
over een week hebben wij ook vakantie.maar onns zwemfeest ging niet door maar toen deden we hele leuke spelletjes op school. hier was het best wel slecht weer. jij hebt zeker alle dagen zon gehad. lekker warm.
xxx kimberley